Piece żeliwne, Piece kaflowe, Popielniki, Rury gazowe; żaroodporne, izolowane, Kafle, Kominy do gazu, do kominków, Ogrzewanie powietrza, Węgiel, , Drzwiczki żeliwne do wędzarni ;piecowe,
Kratki żeliwne,Piece kominkowe żeliwne,Piece wolnostojące,Piece na drewno,Piece na węgiel,Kanały powietrzne,Piece żeliwne z fajerkami,Piece chlebowe,
Popielniki żeliwne przed piec lub kominek, Węglarki, Ruszty ,Drzwiczki ażurowe, Kominki w zabudowie,,Systemy kominowe,Dystrybucja gorącego powietrza,Wentylacja,
Samonastawne nasady kominowe – Turbowenty, Rotowenty,Dragony,Regulatory ciągu,Kominy Powietrzno-spalinowe,Kolana stałe i nastawne,,Redukcje, Szybry,Złączki,Daszki
**********************************************************************************************************************************************************************************
Piece chlebowe ….
Ważnym urządzeniem w kuchni jest piec chlebowy, w okolicach śląska był w XIX wieku rzadkością ,ponieważ mieszkańcy korzystali z wielu piekarni. nawet jeżeli posiadali chłopi w izbach taki piec korzystali z niego rzadko, z okazji świąt czy uroczystości rodzinnych jak chrzciny czy wesela. W piecach chlebowych starego typu otwór do wkładania drewna służył także do wyprowadzania dymu pod okap który był wspólnym z urządzeniem do gotowania.We wnętrzu pieca rozpalano ogień, od którego nagrzewały się ściany,Dalej wygarniano żar i wymiatano popiół po czy stawiano potrawy które piekły się od rozgrzanych ścian i podłoża. Bochenki chleba układano na kapuścianych lub dębowych liściach, i tutaj było potrzebne duże doświadczenie aby moment w którym trzeba zaprzestać palenia uchwycić i włożyć potrawy.Piece budowano niskie i szerokie zarazem , dzięki temu było to miejsce wypoczynku oraz snu dla dzieci czy ludzi w podeszłym wieku.